Новини

Дарение осигури лагер в Равда и ценен апарат за рехабилитация на благоевградски деца

Дарение осигури лагер в Равда и ценен апарат за рехабилитация на благоевградски деца

Деца от Центъра за настаняване от семеен тип и от Преходно жилище в Благоевград ще отидат на летен рехабилитационен лагер в Равда благодарение на Националния фонд „Св. Никола“, който вчера направи няколко дарения на потребителите на социални услуги от общината и на Центъра за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания“ в областния център на Пиринско.

Новината съобщи изпълнителният директор на фонда Недка Младенова, която предаде и няколко кашона с нови дрехи – дамски и мъжки ризи и панталони, на социалната шефка Е. Халилова, предназначени за потребителите на социалните услуги в община Благоевград. На Центъра за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания Н. Младенова донесе тренажор за рехабилитация и раздвижване на долен и горен крайник. „Той бе избран по съвет на директора на центъра д-р Спасова и екипа й кинезитерапевти и е съобразен със спецификата на работата им и нуждите на децата в центъра. Цената му е  8500 лв., като основната част от сумата бе набрана благодарение на ученици, млади пианисти с големи сърца, които направиха благотворителен концерт за средствата за медицинската апаратура”, каза Недка Младенова.

Директорът на центъра в Благоевград д-р Спасова допълни: „Този рехабилитационен уред може да се използва от деца от 1- до 15-годишна възраст. Комплексният ни център е само на 1 годинка и за този период достигнахме предвидения капацитет от 45 деца и дори го надминахме. За 2021 г. общият брой на преминали деца на комплексна рехабилитация, които могат да ползват едновременно безплатно както кинезитерапевтична и медицинска рехабилитация, така и психологическа и социална рехабилитация, достигна 75 деца“, каза д-р Спасова.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Източник: struma.bg

Дарителска кампания, посветена на събирането на дрехи и парични помощи за Украински деца бежанци , настанени в комплекс Марина Кейп

Дарителска кампания, посветена на събирането на дрехи и парични помощи за Украински деца бежанци , настанени в комплекс Марина Кейп

Скъпи приятели,

Преди седмица решихме да започнем нова дарителска кампания, посветена на събирането на дрехи и парични помощи за Украински деца бежанци , настанени в комплекс Марина Кейп, Ахелой (www.marinacape.com) . Става въпрос за над 60 деца, на възраст между 2 и 17 години , които имат нужда от пролетно - летни дрехи , може и втора употреба.

Дрехите моля да изпращате на адрес :

Marina Cape Vacation Complex
Aheloy 8217, Burgas, Bulgaria
Tel: +359899997628
Радостина Пантелеева
radostina.panteleeva@marinacape.com

Благодарим ви от сърце !